Antwerpen 2015

Provincie Antwerpen jaarpresentatie 2015 firstframe

We zijn de Prezi aan het laden...

Dit kan soms een momentje duren - geen zin in wachten? Bekijk alvast een paar screenshots uit de Prezi! We laten het weten wanneer we er klaar voor zijn...

Ook in 2015 koos het Departement Leefmilieu van de Provincie Antwerpen weer voor een originele, interactieve nieuwjaarswens. Net als in 2014 ontvingen alle contacten van het departement een e-card met een link naar een Prezi presentatie met een overzicht van alle activiteiten van het afgelopen jaar.

De Prezi werd ook dit jaar opgeleverd binnen een ; vergelijkbaar met de site uit 2014, maar dan met een hoop leuke extra’s en verbetering! But never change a winning team – ook in 2015 konden de ontvangers uiteraard de presentatie bekijken, hem delen via social media en de Prezi downloaden. En natuurlijk was het doel ook dit jaar om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, dus ook de interactieve voor mobiele kijkers waren aanwezig.

Bekijk ook de presentatie uit 2014.

 • Overzichtelijke basis structuur
  De verschillende departementen van de provincie als rode draad ...
 • Timeline structuur Prezi
  ... met een creatieve tijdslijn als basis voor het overzicht: net als vorig jaar
 • Een 3D background geeft de Prezi een dynamische uitstraling
 • De presentatie is opgeleverd inclusief een maatwerk, interactieve website ...
 • Prezi mobiel video
  ... waarbij ook rekening werd gehouden met mobiele devices zoals iPads / iPhones
Prezi presentatie

“De uitgebreide offerte van Prezify gaf reeds blijk van een treffend inzicht in onze behoeften en huisstijl, en getuigde van heel wat ervaring in de creatie van Prezi presentaties. We werden dan ook niet teleurgesteld. Bovendien konden ze een oplossing bieden voor de flash beperking waardoor Prezi’s niet zomaar op iPads/iPhones afgespeeld kunnen worden. Het design was mooi en zeker een meerwaarde, wat we zelf niet voor mekaar hadden gekregen. Een 100% tevreden klant!”

Thalia Gijsbrechts
Provincie Antwerpen

Briefing

De activiteiten van 2015 op multimediale wijze onder de aandacht brengen van contact-personen, in lijn met de ontwikkelde presentatie-opzet uit 2014.

Extra nadruk op toegankelijkheid – de Prezi moet op alle mobiele devices en systemen te bekijken zijn door de doelgroep: overheden, verenigingen, bedrijven en iedereen die zich verder betrokken voelt bij de provincie Antwerpen en haar milieubeleid.

Creatief

Een 3D variant op de presentatie uit 2014 – om ervoor te zorgen dat de Prezi wel herkenbaar en binnen de huisstijl-richtlijnen bleef… maar zonder voorspelbaar te worden.

Net als vorig jaar werd de presentatie vooral gedragen door afbeeldingen en video’s, aangevuld met korte teksten. En ook de tijdslijn maakte een rentree, alleen dan ‘net even anders’ – minder expliciet, maar zeker een fijn houvast bij het klikken.

Presentatie

Een mooie ‘2.0-versie’ van een succesvolle presentatie. Door vast te houden aan de herkenbare basiselementen en structuur en daar vervolgens mee te spelen, ontvingen de contacten van DLM een heldere én vernieuwende presentatie in hun mailbox.

En de 3D achtergrond gaf de Prezi zeker een extra dynamische dimensie, wat maakte dat ook in 2015 de presentatie weer erg goed ontvangen is!

Interactieve Prezi website Provincie Antwerpen 2015Web visual laptop

Website

Website met interactieve menu’s waarmee de presentatie bestuurd kan worden. Met de Prezi API werd de website aangepast aan de Prezi, waardoor het geheel een dynamische, geïntegreerde en complete uitstraling krijgt.

Ook dit jaar inclusief voor iPads, Social Media buttons en Analytics om het bereik van de Prezi te meten.

Bekijk de site
Prezi video placeholder visual tv

Video

Omdat Prezi niet native vertoond kan worden op iPads en iPhones is ook in 2015 een aparte video-versie gemaakt, die mobiele (Apple-)gebruikers automatisch te zien krijgen wanneer ze de bezoeken.

Uitgangspunt: de presentatie voor een zo breed mogelijke doelgroep toegankelijk houden, inclusief interactieve video-navigatie voor tablets. Ook dit jaar missie geslaagd!

Loading Prezi...
Momentje aub..